"FİLİSTİN MÜCADELESİ ve AFİŞ" konulu Konferans gerçekleştirildi

7.11.2023 - Güzel Sanatlar Fakültesi

Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü tarafından Selçuklu Gençlik Meclisi katkılarıyla “Filistin Mücadelesi ve Afiş” konulu konferans, Cumhuriyetin 100. yılı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirildi.

Konferansta Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdürlüğü Grafik Haber Müdürü Mevlüt Eren ile Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü Grafikeri Omar Zaghloul, deneyim ve birikimlerini öğrencilerle paylaştı.

Eren, bilgi grafiği (infografik) hakkında tanımlar, bilgi grafiğinin haberin anlaşılmasında kolaylaştırıcı etkileri, bilgi grafiğinin kullanıldığı alanlar, yapılarına göre bilgi grafiği çeşitleri ve kategorilerini anlattı. Eren, sunumunda Anadolu Ajansı olarak İsrail’in Filistin halkına yönelik saldırılarında yer alan haberlerde kullandıkları bilgi grafiklerinden de örnekler verdi.

Zaghloul, İsrail saldırılarına ilişkin servis ettikleri haberlerde bulunan grafik örnekleriyle birlikte mesleki deneyimlerini paylaştı.